Laat ons meteen met de deur in huis vallen: U heeft 3+1 mogelijkheden om met uw AS400 toepassing iets te doen:

 •   Wachten

  U heeft een pakket dat gemaakt werd en ondersteund wordt door uw pakket leverancier. U heeft inzicht in de roadmap en U vertrouwt hier ten volle op. U volgt de evolutie van uw leverancier, mogelijk met een platform switch in de toekomst.

  E2 Partners: “hoe future proven is deze roadmap…en vooral…uw leverancier?”
 •   Kopen

  U heeft een nieuw pakket gekocht, en migreert uw bestaande toepassingen al dan niet in 1 grote big bang.

  E2 Partners: “heeft of kan U werkelijk alles afkoppelen zoals voorzien, of blijft er toch nog iets over…zoals net die toepassing die dat stuk van uw business ondersteunt waarmee U het verschil maakt?”
 •  Bouwen

  U bouwt een nieuw pakket op maat: U vindt geen pakket dat in voldoende mate uw business processen afdekt, en beslist op zijn minst uw core business op maat te laten maken.

  E2 Partners: “heeft U voldoende knowhow in huis met kennis van zowel uw legacy omgeving als van moderne architectuur en technologie? En wat zijn de consequenties voor uw eigen (IT) organisatie?”

 

 

Neem contact op met E2 Partners

O ja, er was nog een +1 mogelijkheid: U werd overgenomen door een grotere groep, en alles zal op het nieuwe systeem worden overgezet.

E2 Partners: “Alles? En wanneer? Wat met de tijdelijke kennisborging? En is dat wel realistisch?
Neem alvast een kijkje in onze artikelen over modernisatie.

 • Wegens overweldigend succes, uw AS400 the sequel: kopen, bouwen …of toch moderniseren: wat wordt het?

  Modernisatie

  Een tijdje geleden kreeg u van ons al een mail in verband met uw AS400 toekomst. Een beetje ongewild maar niet geheel onverwacht, kregen we daar nogal wat reacties op, zowel defensieve (“ Je gaat mijn AS400 toch niet afpakken”) tot heel erg constructieve (“Wij moeten eens klappen”). Ondertussen hebben we een aantal gespreken gevoerd met enkelen onder u, en we spelen met het idee om u uit te nodigen voor een ronde tafel gesprek. We komen hier later op terug.

  Maar toch willen we u even meenemen op de modernisatiepiste, toch iets wat regelmatig naar voor kwam uit onze … meer

 • Het probleem is niet uw AS400…

  Modernisatie

  Laat ons het nog één keer herhalen: het AS400 concept (en zijn voorloper S38) was “du-jamais-vu” in de jaren ’80. Legendarische stabiliteit, virtualisatie embedded in zijn fundamenteel design (jawel, toen al), backward compatibility en ondanks de hoge aankoopprijs een niet te evenaren TCO. Wat is dan het probleem? Houden zo! Of toch enkele bedenkingen…

  We bruuskeren niemand door te stellen dat de wereld sinds de jaren ’80 toch lichtjes veranderd is. We hebben het niet eens over de Informatie Technologie, maar vooral over hoe mensen met elkaar … meer

 • Uw AS400 is passé

  Modernisatie

  Je hoort het al jaren, uw AS400 (aka iSeries of System I) moet er uit. Kunnen de typische zwart/groene terminals echt niet meer mee in een tijdperk van grafisch hoogstaande applicaties, mobiele toepassingen en de alomtegenwoordige user experience?

  De AS400 zoals de meeste onder ons hem kennen is een systeem ontworpen in de jaren ‘80. Sindsdien heeft het al heel wat verandering ondergaan om mee te zijn met de tijd. één ding is zeker, ondanks z’n beperkte populariteit staat het nog steeds bekend om z’n rotsvaste stabiliteit.

  IT managers en CIO’s stellen … meer

 • SOA als basis voor uw migratie

  SOA, Modernisatie, Enterprise Architecture

  Een beslissing om te vernieuwen komt meestal vanuit een probleem meer bepaald doordat:

  het huidige applicatie landschap bestaat uit verschillende soorten applicaties en systemen die door verschillende redenen historisch uit elkaar gegroeid zijn.

  die applicaties en systemen zo zijn ontwikkeld door verschillende interne en externe partijen op verschillende technologieën

  er een heersende afhankelijkheid is met een paar ICT bedrijven die elk hun ontwikkelingsstaat hebben zodat er weinig of geen integratie bestaat tussen hun toepassingen.

  Hierdoor ontstaat er een valkuil namelijk … meer