Najaar 2007, voorjaar 2008. De wereld draait als nooit voorheen. Industriële productie kan nauwelijks volgen, ondanks Kyoto werd nooit zoveel olie & gas opgepompt om ook de BRIC economieën van cruciale brandstof te voorzien. Afrika kent eindelijk zijn successen. ‘De bomen groeien tot in de hemel’ was de de facto synthese van de populaire vakpers. ‘Oververhitting’ was de meest kritische noot die je kon vinden. Maar toch. Hier en daar las je al eens een verloren artikeltje over de Amerikaanse huizenmarkt. Een enkeling zei schuchter iets over een krediet schaarste…

Najaar 2007, voorjaar 2008. Erik Huygh & Erik Avonts zijn beide actief in het management team van een succesvolle, familiale ICT speler uit het Antwerpse.

Het bedrijf in kwestie was een gegeerde bruid en stond in de etalage. De uiteindelijke overname werd gerealiseerd in augustus 2008. Begin september dachten beide Erikken: ‘en nu aan ons’. Twee Erikken? De code naam van het project was snel gevonden: E2 Partners. De codenaam geraakte niet meer van het whiteboard en op 28 december 2008 was E2 Partners een feit.

Wat er tussen september en december 2008 gebeurd is, weten we ondertussen allemaal, maar gelukkig was het besef er nog niet ten volle. Misschien hadden we dan nooit de stap gezet. In de zwaarste economische tijden sinds de jaren 30 zijn wij van start gegaan. Stap voor stap, medewerker per medewerker, klant per klant. En het is ons gelukt. Vandaag – januari 2013- zijn we bijna 50 man sterk & still counting. En daar zijn we ontzettend trots op.

Erik Huygh & Erik Avonts
Oprichters van E2 Partners